Koekoeksweg 2
6411RX
HEERLEN
tel. 045 -5112276

Na de winterse neerslag en de daardoor afgelaste wedstrijd, was het vandaag dan eindelijk zover om de competitie te hervatten, met een uitwedstrijd tegen Weltania.

Na een geslaagde LHC-avond, waar fc Beenveeg ook met een leuke groep aanwezig was. Was het vandaag na lekker uit te hebben geslapen, al was de nacht kort, tijd voor revanche.

We kunnen natuurlijk nog de gebeurtenissen van het bekerduel ons allemaal nog wel herinneren. Hetgeen wat de druppel was voor verandering van de jongens van fc Beenveeg. Na een trainerswissel en een nieuwe aanpak hadden we al laten zien dat we instaat zijn om elke wedstrijd competitief te kunnen zijn. Onze grootste winst is de teamsfeer, en het accepteren van beslissing van de scheidsrechter al zijn ze soms best vervelend.
De teamsfeer en het positieve gedrag, heeft ons al heel wat gebracht. We zijn worden versterkt in de winterstop door twee nieuwe spelers, en er keerde een oude bekende terug in de Beenveeg familie. Alleen de punten, onze ultieme beloning blijft nog uit.

We reisde met maar liefst 16 selectie spelers af naar Weltania. Ja ik moet eerlijk bekennen, dan heb ik als hoofdcoach al gewonnen. De termen mooiweer voetballers, derde helft speler, altijd te laat komers kunnen echt de ijskast in.

Alvorens de wedstrijd begon, hebben we enkele spelers in het zonnetje gezet en een kleine herinneren gegeven. Zo werd er een teammoment gekozen van 2023: dit werd de overwinning bij de Geulshe Boys, een dikke team prestatie en wat snakken we naar nog zo een moment. Speler van het jaar 2023 werd Dylan Ploeg, hij werd unaniem gekozen onder de jongens. En de blunder van het jaar, werd Gino Lahaije met zijn dikke keepers redding "not" check de tik tok pagina van fc beenveeg voor het filmpje.

De openingsfase stonden er echt twee gelijkwaardige teams, al had Weltania toch wel ligt de overhand. We hebben ons er onderuit kunnen voetballen. De wedstrijd werd wat harder, maar wel fair. Net voor de rust kregen we een mega kans door een knappe solo van onze nieuwe aanwinst Adel, maar 1 op 1 met de keeper miste hij jammerlijk. We gingen de rust in met een nul tegen nul stand.
Na de rust zaten we stukken beter in het spel, op het middenveld werden meer duels gewonnen, maar tot echte grote kansen kwam het niet. Op het einde van de wedstrijd kreeg Weltania nog een vrije trap, en dan voel je hem wel aankomen. Ja hoor hij ging erin G@#dorie. Balen maar we bleven drukken, dan maar 1 op 1 spelen. Hetgeen wat nog in twee grote kansen leiden, de grootste was toch voor Lars welke de bal schampte en die vervolgens op de paal kwam. Helaas lukte het ons niet meer om de verdiende gelijkmaker te scoren, 1-0 was dan ook de eindstand. Wat het ik het team het toch zo gegund, maar we komen ersteeds dichter bij. Na afloop nog mooie complimenten voor het team mogen ontvangen, maar daar koop je helaas weinig voor.

Op naar de volgende want we gaan door, want dat moment gaat er beslist komen dat ook wij punten gaan pakken.

Volgende wedstrijd: wederom uit dit maal naar Groene ster, zondag 4 februari aanvang 10.00uur.