Spetsesweide 3
6281BV
MECHELEN
tel. 043-4552141

Ik had na de afgelopen trainingen, al een sterretje geplaats bij deze wedstrijd. Gevoelsmatig was ik ervan overtuigd dat er op voorhand iets te halen was. Jammergenoeg kon  ik vrijdag niet gaan spieken bij hun wedstrijd tegen Kerade-west.

Optijd aangekomen in Mechelen nam de spanning toe. Het hele team verzamelde zich netjes op tijd. Iets wat je dan goed doet. Terwijl de tegenstander met en met aankwam op locatie, begonnen wij voor mijn gevoel laat, toch al aan onze warming-up. Ja ik moet eerlijk bekennen de tijd was korter, hierdoor wel alles net iets te fysiek en niet gedoseerd.

Het spelbeeld in de eerste helft was niet geheel verassend. We hadden de overhand er stond een mooi collectief aan onze zijde op het veld. We gaven niks weg, onze verdediging stond als een huis. Toch werd het middenveld te vaak en te snel overgeslagen. Het meest opmerkelijke moment en bewonderwaardig moment was na een overtreding van RKMVC dat we onze monden hielden. Nog geen 5 minuten maakte wij een overtreding en de tegenstander plots het oude beenveeg gedrag vertoonde. Het leverde hun zelfs meerdere waarschuwingen van de scheidsrechter op. Ik denk onze verdiensten, door goed spel en als team te spelen en vooral onze monden te houden hadden we echt wel de overhand in deze eerste helft.

Aanvang tweede helft. Meteen konden we de druk opvoeren, we konden hoger druk zetten. Hetgeen wat resulteerde in kansen vanaf buiten de zestien. Hun keeper had hier moeite mee. Uiteindelijk lukte het Gino via de keeper en binnenkant paal de 0-1 te maken. Onze kansen namen toe, en hadden het daar eigenlijk op dat moment moeten beslissen. Harry Potter aka Delano! Had de grootste kans op 0-2 maar via de paal naast. Ook de vrije trappen van Dylan zorgde voor de nodige chaos en gevaar voor de goal van RKMVC. Spanning nam toe, net als de frustratie bij de thuis club. Onze verdediging kreeg het zwaarder, conditioneel kregen we het niet meer bijgebeend, en de rust aan de bal werd vergeten waardoor onnodig bal verlies werd geleden, het veld niet meer breed bespeeld werd. In de laatste minuten gaven we de wedstrijd helaas nog weg. 2-1 de eindstand, persoonlijk teleur gesteld  het was gewoon dood zonde, er was veel meer verdiend. Uiteindelijk gewoon een heel groot compliment aan het team, er is gestreden gevochten (figuurlijk) in alle opzichten. Er zijn enorme stappen gezet, ik hoop dat we dit ook kunnen gaan voortzetten in 2024 en dan zullen we beslist nog punten gaan pakken.