6471GJ
EYGELSHOVEN
tel. 045-8502280

Twee voetjes op de grond.

Vandaag speelde we de wedstrijd tegen de koploper fc Kerkrade-west. Vooraf hing de euforie nog in de lucht, van de overwinning op groene ster. Alvorens de wedstrijd begon heb ik nog medegedeeld dat we moeten waken om overlopen te worden. Maar nog geen 90 seconden na het eerst fluitsignaal lag de bal verdomme al in ons eigen net. Wordt het dan zo een dag?? Ja de eerste helft werd zo een dag ja, we werden zoek gespeeld en plots merkte je het dat men terugkeerde in hun oude spel. Er werd niet meer gecoached onderling maar elkaar afgebrand, onwaardig voor dit team, wat keihard gewerkt heeft de laatste weken! Tijdens de eerste helft wissels toegepast om proberen de rust te doen laten terug keren, ff hielp het maar plots gaat het mis verdorie, mis met een wisselspeler welke je had meegegeven om de rust te bewaren. Opzicht had hij gelijk maar het heeft gewoon totaal geen zin, soms zou je dan net als andere sporten een time-out willen aanvragen, maar helaas gaat dat niet, al verwijt ik mezelf dat ik hier slimmer in had moeten zijn want er zijn zeker tructjes toe te passen om het team eventjes aan de kant te halen, dusja dit reken ik mijzelf wel aan!
Godzijdank het is rust alleen is de wedstrijd dan wel gespeeld met een 0-10 achterstand.

In de rust heb ik het team ook op de feiten gedrukt en terrecht gewezen op in verleden gemaakte fouten. Ja het heeft even gedonderd, maar dan moet je je voorbereiden op een tweede helft. Oke de opstelling wat aangepast, en vervolgens hun meegegeven dat ze moeten genieten, leer van de momenten die jullie gaan krijgen, jullie kunnen beter en dat hebben jullie al bewezen meermaals. Maak verdomme gewoon een goal.

Eventjes na het start signaal in de tweede helft scoorde we door een mooie solo van Adel. En plots gaan de kopjes omhoog en is er een sprankje hoop. Er werd gevoetbald en gewerkt voor elkaar. Hehe eindelijk weer dat team waar we aangewerkt hebben. En dan scoort Kerade-west alweer, even ben ik dan bang dat het weer gaat hangen, maar knap herpakken we ons weer. Het is genieten dat ze elkaar weer vinden, dat we waardig tegenstand kunnen bieden. Het werd zelfs uitbetaald en nog twee goals de tweede voor Adel deze wedstrijd en de eerst eindelijk voor Sem van de Hoorn. Trots op hoe ze de tweede helft het hebben aangepakt en het niet hebben laten escaleren. Het zijn toppers en we gaan zeker nog punten pakken. Stiekem heb ik Kerade-west al gefeliciteerd met hun aanstaande Kampioenschap want dit kan hun elftal eigenlijk niet gaan weggeven. Voor ons gaat het morgen weer verder met de training, voorbereiden op de wedstrijd tegen Sporting Heerlen en het bouwen op een nog stabieler team.